Pogoji poslovanja

OPOZORILO: Ob registraciji se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami v spodaj navedenih splošnih pogojih uporabe plačljivih in brezplačnih vsebin/storitev spletnih strani bukvarna.eu. Z registracijo, prijavo oz. z uporabo portala se strinjate s splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se s splošnimi pogoji ne strinjate, registracija oz. prijava ni možna, uporabo portala pa vam odsvetujemo.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine bukvarna.eu

Splošni pogoji spletne trgovine bukvarna.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletna trgovina bukvarna.eu je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje KODA283, Roman Kuzmanovski s.p., Zvirče 35a, 4290 Tržič.

Nakup in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije.

Naročila preko spletne trgovine bukvarna.eu
Naročanje poteka preko Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini bukvarna.eu.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.
Naročila preko obrazca za kontakt morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; Ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so količina, barva, velikost itd.

Zavrnitev naročila
Naročila, ki niso oddana skladno s temi pogoji, ali pa so bili pri uveljavitvi komercialnih pogojev pri oddaji naročila uporabljeni načini, ki jih lahko označimo kot nedovoljeno uporabo elektronske izmenjave podatkov, bodo stornirana.
Podjetje KODA283, Roman Kuzmanovski s.p. lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

Cene in ažurnost podatkov
Cene so označene v evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cene na spletnih straneh trgovine bukvarna.eu veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika.
Kljub vsemu obstaja minimalna možnost, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila. V tem primeru kupcu omogočamo odstop od nakupa, hkrati pa bomo kupcu ponudili rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Cena blaga na spletu ne vključuje dostave.

Dostava in Stroški pošiljanja

V ceno izdelkov poštnina ni vključena. Pri oddaji naročila se vam strošek pošiljanja prišteje k vešemu naročilu. Preberite več o stroških pošiljanja

Pravne osebe – plačilo po predračunu

V primeru naročila blaga s strani pravnih oseb, se plačilo izvede po izdanem predračunu in blago dostavimo pravnim osebam v dogovorjenem roku po prejetem plačilu.
Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko.

100% varen nakup, pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Trgovina bukvarna.eu deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.
Potrošnik ima pravico, da v 15-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Blago mora biti vrnjeno podjetju najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v originalni embalaži.
V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite na kontakt.
Blago, pri katerem je označeno, da vračilo ni možno, ne menjamo.
Možnost vračila blaga oziroma odstopa od pogodbe ne velja tudi v primeru, če gre za dobavo prehranskih izdelkov in je plastična embalaža odprta in/ali poškodovana;
Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano in iste kvalitete kot je bilo poslano in v nespremenjeni količini, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Reklamacija
Ob prejemu poškodovanega izdelka med transportom, ali odprte embalaže izdelek takoj reklamirajte dostavljalcu in nas obvestite preko obrazca za kontakt.
V primeru prejema napačnega izdelka ali izdelka z napako, nas takoj obvestite preko obrazca za kontakt. Izdelek vam bomo zamenjali ali vam vrnili denar, pri čemer stroške dostave krijemo mi.

Ponudba artiklov
Artikli v spletni trgovini bukvarna.eu so pogosto ažurirani. V primeru, da niso na zalogi, je to jasno označeno.

Načini plačila
V spletni trgovini bukvarna.eu omogočamo plačilo na več načinov in sicer:
- plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu (v primeru, da ste navedli za dostavo drug naslov, plačilo po povzetju ni možno)
- plačilo po predračunu, oz. nakazilo na TRR,
- plačilo ob osebnem prevzemu - stroškov dostave ni.
Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob prevzemu paketa. V primeru plačila z gotovino ob prevzemu poštnemu uslužbencu ali dostavljalcu paketa izročite gotovino in pošta oz. dostavljalec bo za vas opravil plačilo. Če pošiljke ne boste prevzeli in jo bo dostavna služba vrnila na naše stroške k nam, vam bomo zaračunali dejanske stroške pošiljanja, ki so ob tem nastali.

V primeru plačila na TRR uporabite sledeče podatke:

KODA283, Roman Kuzmanovski s.p.

Zvirče 35a
4290 Tržič

SI56 6100 0001 2729 463

Koda namena: CMDT
V polje za referenco vpišete: SI00 (številka naročila)

Osebni prevzem lahko opravite na sedežu podjetja (lokacija) vendar vas obveščamo, da na sedežu podjetja ni trgovine z maloprodajnim materialom, zato vas naprošamo, da se za osebni prevzem predhodno dogovorite po telefonu.

Dobavni roki in dostava
Prizadevamo si za čim hitrejšo dostavo prejetih naročil.
Naročila, oddana do 16 ure, bodo odpremljena še isti delovni dan, najkasneje pa naslednji delovni dan. V primeru, da to ni mogoče, vas bomo o tem obvestili, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.
Če izdelka ni na zalogi: V tem primeru vas kontaktiramo po telefonu ali e-pošti in se dogovorimo za nov rok dobave. Pridržujemo si pravico odstopa od pogodbe zaradi nezmožnosti dobave izdelka.

Varovanje podatkov
Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Lastnik spletnega mesta bukvarna.eu zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup), ter za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. To pomeni, da bomo v praksi vaše podatke občasno uporabili le zato, da vas obvestimo o pomembnejših spremembah, novih storitvah in posebnih ponudbah na naših spletnih straneh, za katere z gotovostjo trdimo, da za vas predstavljajo pomembne informacije. Kadarkoli pa se boste lahko odjavili, če obvestil ne boste želeli več prejemati. Morebitne odjave lahko uporabnik pošlje na kontaktni obrazec. Jamčimo, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. Ob morebitnem vdoru v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Uporabnik se mora zavedati, da spletne tehnologije za prenos in dostop do vsebin niso 100 % zanesljive. Ob morebitnih izpadih delovanja ponudnik ne prevzema odgovornosti. Ponudnik ni odgovoren za nepravilno delovanje storitev, ki je posledica napačne uporabe in neznanja uporabnika.

Piškotki

Več o piškotkih si lahko preberete na strani, kjer so opisani piškotki

Avtorske pravice
bukvarna.eu spletna trgovina je v lasti podjetja Roman Kuzmanovski s.p. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo grapo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb, zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.
Uporaba FB
Za vsebine skrbi upravljalec in uporabniki, katerim omogočamo objavo video posnetkov, fotografij, tekstov in drugih vsebin ter njihovo ocenjevanje, komentiranje in razgovor o odprtih temah.
Vsak uporablja vse storitve na lastno odgovornost in v celoti jamči za pravne ter stvarne napake na vsebini in zakonitost vsebine, ki jo posreduje ter je osebno odgovoren za posredovane ali objavljene informacije, mnenja, nasvete, izjave in druge podatke in grapa.
Pošiljanje, predvajanje, nalaganje, povezovanje ali nakazovanje spolno napadalnih, pornografskih, žaljivih, nasilnih, grozilnih, rasističnih, netočnih, nelegalnih in drugače etično spornih vsebin oziroma vsebin, ki kršijo ali posegajo v avtorske, sorodne, osebnostne in druge zakonite in ustavne pravice tretjih oseb, ne glede na državljanstvo teh oseb in sicer v obliki izjav, datotek ali v kateri drugi obliki, ni dovoljeno.
Posredovanje ali javna objava podatkov ali vsebin, ki so zaščitene s pravicami industrijske lastnine, avtorskimi pravicami, osebnostnimi pravicami in drugimi pravicami tretjih oseb (pravico do zasebnosti in preprečitve javne objave osebnih podatkov), ni dovoljeno.
Upravljalec si pridržuje pravico nadzora in vpogleda v katerekoli podatke in grapa, ki jih uporabnik ali član posreduje v okviru storitev spletnega mesta FB, ter pravico, da po svoji presoji izbriše, premakne ali spremeni katerokoli grapo, ki po njegovem mnenju krši določila teh pogojev.
Poslane slike
bukvarna.eu si pridržuje pravico hraniti IP naslov in podatke pošiljatelja vse dokler je fotografija, besedilo, ali katerokoli drugo delo v objavi.
Uporabnik se zavezuje, da bo objavljal le svoja avtorska besedila, fotografije in druga dela, sicer bo zagotovil pisno soglasje za njihovo objavo, ki ga mora predložiti.
Uporabnik se strinja da slike, besedila in ostala dela, ki nam jih pošlje lahko uporabljamo za lasten promocijski namen.
Vaša privolitev
Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi pravili. O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na naših straneh.
Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Ponudnik vsebin obstoječe pogoje uporabe lahko spremeni brez predhodnega obvestila. Uporabnik  se obvezuje, da bo občasno na portalu preverjal, ali so se pogoji uporabe spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo portala. Sicer pa z vstopom na spletne strani portala potrjuje, da se z morebitnimi spremembami in dopolnitvami strinja.

Zadnja posodobitev: 1.12.2013